2015.10.06
女子美術大学名誉理事長 大村 智 先生が ノーベル生理学・医学賞を受賞されました

本学名誉理事長大村智先生がノーベル生理学・医学賞を受賞されました。心からお祝い申しあげます。
 大村智先生は、天然物有機化学・薬学の分野の科学者であると同時に、美術に関しても大変ご造詣が深く、永きにわたり女子美術大学の理事長をお勤めになり、本学の発展に貢献されました。
 このたびのご受賞は、女子美術大学にとっても大変名誉なことであります。
 日頃より、大村先生は、「科学と芸術はともに《創造》と《想像》の両方が不可欠であり、その融合が人類の未来を好ましい方向へ導く」ということを仰っておられます。女子美術大学は、今後とも、その理念に適う教育に力を尽くしてまいります。

学校法人女子美術大学
理事長   福下 雄二
女子美術大学・女子美術大学短期大学部
学 長   横山 勝樹

President Emeritus, Dr. Satoshi Omura won the Nobel Prize in Physiology or Medicine

We are pleased to inform you that Dr. Satoshi Omura, President Emeritus of Joshibi University of Art and Design Educational Corporation, won the Nobel Prize in Physiology or Medicine on 5th October.  As well as being a scientist in bio-organic chemistry and pharmacy, he has a profound knowledge of fine art, and he had served as the president of our educational corporation for a long time and contributed to the development of our institution tremendously. It is our great honor and privilege to receive this wonderful news.
He often states that both "creation" and "imagination" are essential for science and the arts, and that their fusion will lead the future of the mankind to the desirable direction.
We, Joshibi University of Art and Design will continuously devote ourselves to the education that embodies his vision.

Yuji Fukushita
President

Katsuki Yokoyama
President
Joshibi College of Art and Design

我校名誉理事长大村智先生荣获诺贝尔生理学医学奖

衷心祝贺我校名誉理事长大村智先生荣获诺贝尔生理学医学奖!
大村智先生不仅作为天然物有机化学及药学的科学家,在艺术领域也造诣颇深。长年担任女子美术大学理事长一职,为我校的发展作出了杰出贡献。女子美术大学对于此次大村先生的获奖深感荣耀!
一直以来,大村先生常常教导“对于科学和艺术来说,创造和想象是必不可少的,其二者融合一定会让人类的未来走向美好”。 今后,女子美术大学亦将全力致力于符合此理念的高等教育。

学校法人女子美术大学
理事长 福下 雄二
女子美术大学・女子美术大学短期大学部
校长 横山 胜树

본교 명예 이사장, 오무라 사토시 교수님께서 노벨 생리학・의학상을 수상하셨습니다.
진심으로 축하드립니다.
오무라 사토시 교수님께서는 천연물질 유기화학과 약학분야의 선도적 과학자인 동시에 미술에도 대단히 조예가 깊어 오랜 시간에 걸쳐 조시비미술대학의 이사장을 역임하시고 본교 발전에 공헌 하셨습니다.
금번 수상은 조시비미술대학에게도 매우 영광스럽고 명예로운 일입니다.
평상시에도 오무라 교수님께서는 「창조와 상상이 불가결한 과학과 예술의 융합은 인류미래를 바람직한 방향으로 이끌어간다」라고 말씀하셨습니다. 조시비미술대학은 앞으로도 이 이념에 걸맞는 교육을 실천하도록 끊임없이 노력하겠습니다.

학교법인・조시비미술대학
이사장・후쿠시타 유우지